Annons

Public Enemy-bråket var ett pr-trick

Musik • Publicerad 1 april 2020
Chuck D uppträdde för att stötta Bernie Sanders, sedan utbröt kaos. Som nu visar sig vara fejkat. Arkivbild.
Chuck D uppträdde för att stötta Bernie Sanders, sedan utbröt kaos. Som nu visar sig vara fejkat. Arkivbild.Foto: Damian Dovarganes/AP/TT

Bråket mellan hiphop-veteranerna Chuck D och Flavor Flav, som tidigare i mars resulterade i att Flavor Flav fick sparken från gruppen Public Enemy, verkar vara ett skämt, skriver Pitchfork.

Bråket eskalerade då Chuck D och hans projekt Enemy Radio medverkade på demokraten Bernie Sanders kampanjmöte i Los Angeles. Flavor Flav, som inte varit aktiv medlem i hiphopgruppen på ett tag, motsatte sig att det framstod som om hela Public Enemy stod bakom Sanders. Han fick då sparken – men nu verkar allt vara frid och fröjd igen.

Annons

Flavor Flav är fortfarande en del av Public Enemy och medverkar på den nysläppta singeln "Food as a machine gun", som finns på Enemy Radios nya album "Loud is not enough".

I en intervju i podcasten "People's party" säger Chuck D att han inspirerats av Orson Welles klassiska radiodramatisering av "Världarnas krig" och att schismen var fejkad för att få pr för det kommande skivsläppet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons