Annons

Psykundersökning för misstänkt dubbelmördare

Brott • Publicerad 14 november 2019
Tidigare i höstas: Polis och kriminaltekniker utanför ett flerfamiljshus i Arlöv utanför Malmö där då två äldre personer hittades döda i sitt hem. Arkivbild.
Tidigare i höstas: Polis och kriminaltekniker utanför ett flerfamiljshus i Arlöv utanför Malmö där då två äldre personer hittades döda i sitt hem. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den äldre man som häktades förra veckan misstänkt för dubbelmordet i Arlöv ska genomgå en psykiatrisk undersökning. Enligt SVT Nyheter Skåne handlar det om en liten psykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7.

– Frågan väcktes vid häktningsförhandlingen och därefter har tingsrätten beslutat att det blir så, säger kammaråklagare Lars Morand till SVT Nyheter.

Annons

Morden begicks söndagen den 6 oktober i Arlöv strax utanför Malmö. Det mördade paret, som var i ungefär samma ålder som den nu misstänkte gärningsmannen, hittades döda i sitt hem av en hemtjänstpatrull mitt på dagen.

Hemtjänsten hade varit där bara några timmar tidigare och då var allt i sin ordning. Polisen har hela tiden varit förtegen om hur paret dött, men man misstänkte inledningsvis att en utomstående person kommit till bostaden och mördat mannen och kvinnan.

Den misstänkte 76-årige mannen, som har nekat till brott, var bekant med brottsoffren sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons