Annons

Proppen ur för Linköping mot Skellefteå

Bara ett enda mål på 18 omgångar – nu var Patrik Lundh ett stolpskott från tre fullträffar i samma match.
Ishockey • Publicerad 5 december 2019
Det var proppen ur för LHC mot Skellefteå.
Det var proppen ur för LHC mot Skellefteå.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Den 31-årige forwarden lämnade Djurgården efter att ha öst in 40 poäng – 15 mål och 25 assist – säsongen 2017–2018.

I fjol provade han på en säsong i KHL med kinesiska Kunlun Red Star – innan Linköping värvade tillbaka den landslagsmeriterade anfallaren till Sverige och SHL.

Annons

Med uppdraget att vara en ledande och producerande spelare i en av de två första kedjorna.

Men efter 18 omgångar hade han bara levererat fem poäng – ett ynka mål och fyra assist.

– Även om jag i första hand ser mig som en forward som gör jobbet för laget varje match, vill jag självklart bidra en hel del i offensiven också. Och där har det blivit alldeles för lite poäng, vilket förstås har varit frustrerande, säger Patrik.

Harvat långt ned

Speciellt eftersom det har gått så tungt för hans nya klubb Linköping – som hållit till i botten av tabellen hela hösten.

Efter fyra raka förluster med totalt 4–12 var man i stort behov av seger hemma mot Skellefteå under torsdagen för att inte hamna på kvalserieplats igen.

När det som mest behövdes klev Lundh fram och låg bakom vändningen från 0–1 och 1–2 till 5–3.

På endast en match närapå dubblerade han sin poängskörd från tidigare på säsongen – de dubbla fullträffarna kunde ha blivit tre. Men skottet mot öppen bur på slutet träffade stolpen och blev i stället till en assist när Joe Whitney petade in det helt avgörande målet.

– Jag har aldrig gjort något hattrick i SHL, så det hade varit kul. Men det var viktigt att jag fick det att lossna lite vad gäller målskyttet och framför allt att vi vann matchen. Den här vinsten behövde vi verkligen.

Vågade betydligt mer

Frånsett de tre värdefulla poängen var Lundh väldigt nöjd med hur hans lag uppträdde på isen.

– Vi vågade hålla i pucken på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare. Precis så här ska vi spela, för vi är ett kreativt lag. Nu kastade vi inte i väg en massa puckar och satte varandra i dåliga lägen.

Annons

Han får medhåll av tränaren Bert Robertsson.

– Trots att det är sju minuter kvar av tredje perioden när de får sin reducering till 4–3 så stressar vi inte upp oss, utan behåller lugnet och tryggheten i spelet, säger Robertsson.

Skellefteås tränare Tommy Samuelsson tycker att deras spel blev för omständligt efter en pigg start.

– Linköping var bättre sett över 60 minuter, men det är ändå väldigt små marginaler som avgör. De sätter 2–2, vi slår en puck out och så leder de med 3–2, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons