Annons

Presidentkörkort och två kilo knark i bagaget

Brott • Publicerad 12 november 2019
Skavsta flygplats utanför Nyköping. Arkivbild.
Skavsta flygplats utanför Nyköping. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Med två kilo tätt packad cannabis och ett körkort utställt på Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj försökte en man ta sig in i Sverige tidigare i höstas.

Mannen hade varit i Spanien och gick av ett plan i Skavsta men kontrollerades i tullen där föremålen upptäcktes, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Annons

Presidentkörkortet, som låg bland hans övriga id-handlingar, säger han var ett skämt och något som går att köpa överallt på marknader.

Narkotikan var svårare att bortförklara. Mannen hävdade att väskan inte var hans, att han inte visste vad som fanns i den och att han fått 50 euro av en kvinna i Spanien för att ta den med till Stockholm.

Rätten köpte inte hans förklaring och mannen, som är från Ukraina, har nu dömts till ett års fängelse och utvisning ur landet med förbud att återvända på fem år, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons