Annons

"Premier League-säsongen ska avslutas"

Premier League-säsongen ska avslutas – men när är alltjämt oklart.
Fotboll • Publicerad 17 april 2020
Jordan Hendersons Liverpool var bara två segrar ifrån att säkra Premier League-titeln innan coronakrisen gjorde att ligan fick avbrytas. Arkivbild.
Jordan Hendersons Liverpool var bara två segrar ifrån att säkra Premier League-titeln innan coronakrisen gjorde att ligan fick avbrytas. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Enligt BBC sammanträdde ett antal klubbar i den engelska högstaligan på fredagen för att diskutera förslaget att sätta den 30 juni som deadline för när ligaspelet senast ska komma i gång igen. Efter en överläggning ska man dock ha kommit fram till att det inte är rätt tidpunkt att komma överens om något sådant.

92 matcher återstår att spela – men länge har det varit osäkert om det över huvud taget kommer vara möjligt att spela färdigt säsongen på grund av coronapandemin.

Annons

I början av april skrev ligan i ett uttalande att spelet var uppskjutet tills vidare och att inga matcher ska spelas förrän det anses vara säkert, utan risk för smittspridning.

Med nio matcher kvar att spela är Liverpool etta i tabellen med hela 25 poängs avstånd ned till tvåan Manchester City. Ligan avbröts den 13 mars.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons