Annons

Postnords nya bilar pallar inte vinterväder

Ekonomi • Publicerad 7 februari 2020
Postnord har drabbats av problem med 500 nya postbilar. Bromsarna fungerar inte i vinterväder. Arkivbild.
Postnord har drabbats av problem med 500 nya postbilar. Bromsarna fungerar inte i vinterväder. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Postnord kan inte använda sina 500 nya postbilar. Efter flera incidenter har flera hundra bilar tagits ur drift norr om Dalälven, rapporterar Breakit.

– På väldigt kort tid fick vi fyra incidenter med de här Renault Kangoo-bilarna där bromsarna slutade fungera, eller där bromsförmågan kraftfullt försämrades, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Expressen.

Annons

Han berättar att ingen har skadats vid incidenterna, men att upplevelserna varit chockartade för medarbetarna. För Postnord innebär bilproblemen att bolaget tvingas hyra bilar på den öppna marknaden, vilket innebär ytterligare kostnader.

Att dela ut post med de inhyrda bilarna är en utmaning, eftersom de är vänsterstyrda till skillnad från vanliga postbilar där förarna sitter till höger. Det har medfört vissa förseningar enligt Mathias Krümmel.

När de nya postbilarna upphandlades var ett av kraven att de skulle klara vinterväglag. Nu försöker Renault hitta en lösning på problemen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons