Annons

Postnord tvingade bort låt från Spotify

Musik • Publicerad 10 februari 2020
Postnords logotyp och blåa nyans är varumärkesskyddade. Arkivbild.
Postnords logotyp och blåa nyans är varumärkesskyddade. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Rapparen 1Cuz nya låt "Postnord" har plockats bort från musiktjänsten Spotify sedan Postnord lämnat in ett klagomål, skriver Expressen.

1Cuz släppte låten med en omslagsbild föreställande honom själv sittande i en blå Postnord-bil, och det är bilden som utgör problemet.

Annons

"Vi har haft synpunkter på att han använder vår logga i kommersiellt syfte. Färgen är också varumärkesskyddad, precis som loggan. Det är en varumärkesfråga och vi har inga synpunkter på hans konstnärliga skapande", säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, till Musikguiden i P3.

Låten har även laddats upp på Youtube, där den fortfarande är tillgänglig. Det beror enligt 1Cuz på att spelningar på videosajten genererar mindre pengar än på Spotify.

"Om det verkligen brydde sig hade de tagit ner den från Youtube också. Men de kanske vet att Youtube inte genererar så mycket pengar", säger han till Musikguiden i P3.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons