Annons

"Positiv inverkan på hans karriär"

Trots en misstänkt misshandel och inställda konserter kan en månad i svenskt häkte hjälpa Asap Rockys karriär. Det tror skivbolagskvinnan Harriet Ramato.
Asap Rocky • Publicerad 3 augusti 2019
Asap Rocky på scen i december förra året. Arkivbild.
Asap Rocky på scen i december förra året. Arkivbild.Foto: Charles Sykes

Tack vare uppmärksamheten kring fallet Asap Rocky tror Harriet Ramato, som är så kallad label manager på skivbolaget Playground, att den 30-årige rapstjärnan nått ut till många som tidigare inte ens hört talas om honom.

– Till och med mina föräldrar vet vem Asap Rocky är nu. Jag var nyligen ute och reste och hörde ett äldre par i Norge prata om honom. Hans namn kommer att associeras till det som har hänt så klart, och beroende på hur domen blir så får vi se om bilden av honom ändras, men just nu kommer den vara ganska positiv, säger hon.

"Fått mycket sympati"

Annons

Frihetsberövandet av Asap Rocky har engagerat flera världsstjärnor och till och med president Donald Trump. Ett upprop på nätet som krävt hans frisläppande har samlat in nästan 650 000 underskrifter. Många amerikaner verkar också vara övertygade om att åtalet mot rapparen motiveras av rasism inom det svenska rättsväsendet.

– Situationen som han varit inblandad i har inte varit positiv, men han har fått mycket sympati i omvärlden kring vad som har hänt. Jag tror att det kan ha en positiv inverkan på hans karriär, säger Harriet Ramato.

Även skadeglädje

Men han väcker inte enbart sympatier i hemlandet. I ett par intervjuer för några år sedan förklarade Asap Rocky att han inte hade någon lust att vara en del av Black lives matter-rörelsen, protesterna mot polisvåld mot svarta. På sociala medier har många ur rörelsen nu skadeglatt påpekat att Asap Rocky nu utsatts för den sortens "polisbrutalitet" som han vägrat protestera mot.

– Men förhoppningsvis gör det här honom lite mer ödmjuk och så kanske han skriver skitbra musik. Det kanske kommer jättemycket material ur det här, inspirationen kommer kanske flöda, säger Harriet Ramato.

Jon Lindhe/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons