Portugisen ut på bår efter otäcka scener

Tottenham fick 1–1 mot Everton och har inte vunnit i Premier League på över en månad. Men det var inte samtalsämnet efter den 102 minuter långa matchen. Det var i stället André Gomes fotskada där han bars ut på bår framför ögonen på förkrossade lagkamrater och motståndare efter en sen tackling.
Fotboll • Publicerad 3 november 2019
André Gomes fick bäras ut på bår efter en allvarlig fotskada i mötet mellan Everton och Tottenham.Foto: Nick Potts/AP/TT

Otäcka scener utspelade sig när Tottenham och Everton spelade oavgjort i den engelska ligafotbollen. I slutet av den andra halvleken tvingades Evertonmittfältaren André Gomes bäras ut på bår med vad som befaras vara en allvarlig fotskada.

Den portugisiske landslagsmannen såg ut att fastna med foten i gräset efter en sen tackling av Tottenhams Son Heung-Min samtidigt som Gomes kolliderade med högerbacken Serge Aurier. En mycket upprörd Son bröt ihop och visades ut i samband med händelsen. Enligt brittiska Sky fördes Gomes till sjukhus med ambulans.

– Vi är väldigt ledsna. Det var en riktigt dålig situation med mycket otur i hur han landade, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino.

– Vi kan bara skicka våra bästa hälsningar och vi är förkrossade över situationen.

Då ledde Tottenham med 1–0 efter att Dele Alli gjort ledningsmålet drygt en timme in i matchen. Men under de tolv tilläggsminuter som lades på efter skadan kvitterade Evertons Cenk Tosun på nick och matchen slutade 1–1. Det innebär att Tottenhams senaste vinst i ligan var mot Southampton i slutet av september.

Tidigare under dagen tog Leicester sin tredje raka seger när laget slog Crystal Palace med 2–0. Leicester är trea, två poäng efter Manchester City.