Annons

Polismejl felskickade – misstänkt dataintrång

Brott • Publicerad 6 februari 2020
Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt dataintrång efter att över hundra mejl hamnat hos fel mottagare. Arkivbild.
Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt dataintrång efter att över hundra mejl hamnat hos fel mottagare. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Känsliga uppgifter och sekretessbelagda dokument hos polisen har hamnat hos en privatperson efter att mejl skickats fel, rapporterar SVT Nyheter.

Det rör sig om över 100 mejl som skulle ha skickats såväl internt som mellan polisen, andra myndigheter och privatpersoner.

Annons

Mejl har i stället hamnat hos en person som registrerat en domän som liknar stavningen polisen.se. Anställda har stavat fel i mejladressen och därmed har information om brott, brottsoffer, misstänkta och pågående förundersökningar hamnat i fel händer.

Polisen uppmärksammades om detta sensommaren 2018 av personen som ligger bakom domänen. Men e-post skickades fel så sent som den 15 januari i år, enligt SVT.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt dataintrång, och anmält händelsen till Datainspektionen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons