Annons

Falsklarm utlöste flygplatsinsats i Amsterdam

Nederländerna • Publicerad 6 november 2019
Flygplatsen Schiphol i Amsterdam.
Flygplatsen Schiphol i Amsterdam.Foto: 

Nederländsk militärpolis inledde en stor insats på flygplatsen Schiphol i Amsterdam efter larm om en situation på ett flygplan. Det visade sig dock att en pilot av misstag utlöst larmet.

Insatsen inleddes vid 19-tiden, och flygplatsen klassade händelsen som en "allvarlig situation som kan ha stor inverkan på befolkningen", rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Annons

"Vi undersöker för närvarande en misstänkt situation ombord på ett flygplan på Schiphol", skrev militärpolisen, som ansvarar för säkerheten på bland annat flygplatser, på Twitter.

Premiärminister Mark Rutte informerades om insatsen.

En ambulanshelikopter och räddningstjänst skickades till platsen, och en av flygplatsens terminaler spärrades delvis av, rapporterar nederländska medier.

Vid 19.30-tiden skrev polisen på Twitter att passagerare och besättning befann sig i säkerhet. Kort därefter meddelade flygbolaget Air Europa att en pilot av misstag utlöst larmet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons