Annons

Polisens hittade cannabisodling efter brand

Brott • Publicerad 12 december 2019
Efter en husrannsakan i uthusen upptäcktes en knarkodling och över fem kilo cannabis. Cannabisrester låg över hela golvet. Ur Polisens förundersökning.
Efter en husrannsakan i uthusen upptäcktes en knarkodling och över fem kilo cannabis. Cannabisrester låg över hela golvet. Ur Polisens förundersökning.Foto: Polisens förundersökning

I oktober fattade ett hus i Skaraborgstrakten eld. När räddningstjänsten kom till platsen kände de en märklig doft. Den kom från cannabis som hängde på tork på övervåningen. Efter en husrannsakan i uthusen upptäcktes en knarkodling och över fem kilo cannabis.

Nu åtalas mannen, som är i 40-årsåldern, för narkotikabrott vid Skaraborgs tingsrätt. I förhören erkänner han och är mycket ångerfull. Han säger att han mått dåligt och odlat cannabis för eget bruk under tre års tid. Han är beredd att ta sitt straff.

– Jag vill få ordning på allt, även om jag inte precis känner att samhället hjälper mej så ska jag försöka sluta med detta, säger han och vill att polisen förstör allt som har med odlingen att göra.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons