Annons

Polisen: Alla lastbilsoffer var vietnameser

Samtliga offer som hittades döda i en lastbilscontainer öster om London förra månaden har identifieras, meddelar brittisk och vietnamesisk polis.
31 män och åtta kvinnor fanns i lastbilscontainern. Alla kommer från Vietnam.
Storbritannien/Vietnam • Publicerad 7 november 2019
Familjemedlemmar till en kvinna som befaras ha dött i lastbilen sörjer framför ett altare i byn Do Thanh i Vietnam.
Familjemedlemmar till en kvinna som befaras ha dött i lastbilen sörjer framför ett altare i byn Do Thanh i Vietnam.Foto: Linh Do/AP/TT

Beskedet togs emot med "djup sorg" av vietnamesiska ambassaden i London.

"Än en gång vill vi uttrycka våra djupaste kondoleanser och medkännande till familjerna som berövats sina anhöriga", står det i ett uttalande.

Annons

Personal från ambassaden och en delegation från Vietnam ska tillsammans arbeta för att se till att de döda kan återföras till sina anhöriga så snart som möjligt, tillägger ambassaden.

Lastbilscontainern hittades 23 oktober. Polisen misstänkte först att offren kom från Kina men familjer från Vietnam kom snart med farhågor om att det var deras släktingar som försökt ta sig till Storbritannien och fanns i containern.

Chauffören av lastbilen och en man i 20-årsåldern, båda från Nordirland, har delgivits misstanke om 39 fall av dråp samt misstankar om människohandel, enligt polisen i Essex. Flera andra personer har gripits och polisen söker fler misstänkta i ärendet.

I Vietnam har sammanlagt elva personer gripits misstänkta för inblandning i ärendet. Ingen av dem har officiellt delgivits någon misstanke om brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons