Annons

Polisbil voltade efter lång jakt

En flyende bilist som försökte undkomma polisen körde in i en polisbil så att båda bilarna voltade och for av vägen.
Det var kulmen på 50 minuters biljakt i Västergötland.
Brott • Publicerad 6 november 2019
Polisen jagade en bil i 50 minuter. Arkivbild.
Polisen jagade en bil i 50 minuter. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polisbil försökte vid 02.40 stoppa ett fordon utanför ett industriområde i Skövde. Patrullen bedömde att fordonet framfördes vårdslöst.

– Den kördes i hög hastighet och hade dessutom lysena nedsläckta, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid region Väst.

Annons

Föraren vägrade stanna, så polisen förföljde bilen. Flera försök att stoppa bilen, bland annat med spikmatta, misslyckades och föraren ska två gånger ha riktat ett vapenliknande föremål mot de förföljande polisbilarna.

Jakten pågick i 50 minuter och gick från Skövde till Mariestad innan den flyende föraren körde in i en polisbil och alltså voltade av vägen. En stor del av färden gick på små grusvägar, men bilen kom under en kort period upp i 170 kilometer i timmen. Totalt deltog fyra polisbilar i jakten.

Ingen kom till skada vid händelsen.

– Nej, tack och lov. Alla parter har undersökts och både föraren och poliserna klarade sig helt oskadda, säger Morten Gunneng.

Föraren av den jagade bilen, en man i 20-årsåldern, är gripen. Han är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, att ej ha stannat på polismans tecken, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, vapenbrott och narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons