Annons

Polis utreds efter filmat ingripande

Brott • Publicerad 8 december 2019
En polis har tagits ur yttre tjänst och en utredning om tjänstefel har inletts efter ett polisingripande i Eskilstuna. Arkivbild.
En polis har tagits ur yttre tjänst och en utredning om tjänstefel har inletts efter ett polisingripande i Eskilstuna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polis har tagits ur yttre tjänst och en utredning om tjänstefel har inletts efter ett polisingripande i Eskilstuna tidigare i veckan, rapporterar SVT Sörmland. Ingripandet uppmärksammades efter att videoklipp från händelsen publicerades av Eskilstuna-Kuriren.

På filmen syns hur en polis slår en person som ligger på marken och sedan släpar personen i fötterna med ansiktet mot marken. En annan video från händelsen visar hur polisen trycker in nävar med snö under personens jacka.

Annons

– Jag reagerar givetvis som ansvarig polischef i Södermanland. Den spontana reaktionen är att det här känns fel, säger Mikael Backman, polisområdeschef i Södermanland, till SVT.

Ingripandet gjordes efter att polisen fått larm om ett bråk mellan en man och en kvinna. Mannen greps misstänkt för våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Kvinnan greps misstänkt för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons