Annons

"Stranger things"-anklagelser dras tillbaka

Tv • Publicerad 6 maj 2019
En filmskapare som hävdat att idén till Netflix succéserie "Stranger things" är hans drar nu tillbaka sina anklagelser. Pressbild.
En filmskapare som hävdat att idén till Netflix succéserie "Stranger things" är hans drar nu tillbaka sina anklagelser. Pressbild.Foto: Netflix

Bröderna Matt och Ross Duffer, som ligger bakom succén "Stranger things", har inte stulit idén till serien. Det menar nu filmskaparen Charlie Kessler, som först stämde bröderna för att ha plagierat hans synopsis till kortfilmen "Montauk". Fallet skulle ha tagits upp i domstol i dag, men i ett meddelande till skriver Kessler genom sin advokat att anklagelserna dras tillbaka helt.

"Efter att ha hört ett vittnesmål som avlades utanför domstolen för min advokat så är det nu tydligt för mig att vad jag än har trott tidigare så hade mitt arbete inget att göra med skapandet av 'Stranger things'. Dokument från 2010 och 2013 visar att Duffer-bröderna skapade sin serie helt på egen hand", skriver han.

Netflix säger i ett uttalande att det är bra att Duffer-bröderna och strömningstjänsten nu kan lägga "den helt ogrundade" stämningsansökan bakom sig. Charlie Kessler har hävdat att han berättade om sitt manus till "Montauk" för bröderna Duffer när de tre möttes på filmfestivalen i Tribeca 2014.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons