Annons

Owe Thörnqvist har gift sig

Nöje • Publicerad 14 december 2019
Owe Thörnqvist och Berit Gullberg har gift sig . Arkivbild.
Owe Thörnqvist och Berit Gullberg har gift sig . Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Owe Thörnqvist och hans sambo Berit Gullberg har gift sig, skriver Aftonbladet som var på plats under vigseln. Den skedde i en av parets vänners villa i Djursholm och utfördes av biskop Lennart Koskinen.

Paret träffades 1984, när Owe Thörnqvist gästade "Gomorron Sverige" och Berit Gullberg då var programledare. Det tog sedan 35 år innan schlagersångaren, som fyllde 90 tidigare i år, friade.

Annons

– Vid den här tiden förra året var Owe svårt sjuk. Och så firade vi Owes 90-årsdag och sedan min 80-årsdag. Men vi har också gått på flera begravningar. Då kände vi att vad har vi kvar? Jo, ett bröllop! Det känns nästan lite overkligt nu. Det är en euforisk lycka. Att man kan skapa ett sådant här varmt och ljust sammanhang när man är så gamla som vi är, säger Berit Gullberg till tidningen.

Owe Thörnqvist inledde sin karriär på 1950-talet och blev den äldste deltagaren någonsin i Melodifestivalen när han gick till final med bidraget "Boogieman blues" 2017.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons