Annons

Översvämningsdrabbat Iran evakuerar fler

Iran • Publicerad 6 april 2019
En man försöker gå över en gata i den översvämmade staden Khorramabad i provinsen Lorestan i Iran.
En man försöker gå över en gata i den översvämmade staden Khorramabad i provinsen Lorestan i Iran.Foto: Saeed Soroush/AP/TT

Iran evakuerar fler översvämningshotade städer och byar eftersom mer regn väntas i de sydvästra delarna i landet. Hittills har 70 personer omkommit i översvämningarna.

Invånare i provinsen Khuzestan fördes under lördagen i säkerhet samtidigt som vattennivåerna minskades i större dammar.

Annons

– En evakueringsorder har utfärdats och vi rekommenderar kvinnor och barn att lämna området. Vi ber dock män och ungdomar att stanna kvar och hjälpa till, sade Khuzestans guvernör Gholamreza Shariati till statlig tv.

Även i grannprovinsen Lorestan, där sju byar hotas av jordskred, skulle evakueringar genomföras.

Parallellt meddelade grannlandet Irak att man stänger gränsövergången Sheeb mot Iran på grund av översvämningarna.

Översvämningarna i Iran började i mitten av mars, då skyfall föll över landets nordöstra delar. De flesta av landets provinser har drabbats sedan dess. Omkring 1 900 städer och byar har påverkats och 86 000 människor har evakuerats till härbärgen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons