Annons

Över en halv miljon i böter för tweet

Fotboll • Publicerad 13 november 2019
Bernardo Silva skämtade med sin lagkamrat Benjamin Mendy – men skämtet uppfattades som rasistiskt och Silva stängs nu av en match och får böta över en halv miljon kronor. Arkivbild.
Bernardo Silva skämtade med sin lagkamrat Benjamin Mendy – men skämtet uppfattades som rasistiskt och Silva stängs nu av en match och får böta över en halv miljon kronor. Arkivbild.Foto: Tim Ireland/AP/TT

Manchester City-spelaren Bernardo Silva stängs av en match och får böta 50 000 pund, motsvarande 624 000 kronor, för en tweet som anses rasistisk. I tweeten som Silva publicerade jämförde han sin lagkamrat Benjamin Mendy med en svart tecknad karaktär, meddelar det engelska fotbollsförbundet, FA.

Silva raderade inlägget 46 minuter senare varpå han skrev en ny tweet med texten "kan inte ens skämta med en lagkamrat nuförtiden".

Annons

"Det är tydligt att tweeten inte var tänkt som något annat än ett skämt mellan nära vänner. Dock var det inte en kommunikation som skedde på ett privat plan mellan två vänner. Inlägget publicerades på en sociala medier-plattform till en högprofilerad och respekterad fotbollsspelare med 600 000 följare", skriver FA i sitt uttalande.

Silva missar den viktiga hemmamatchen mot Chelsea den 23 november.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons