Annons

Skred kräver över 100 liv i och runt Pakistan

Pakistan/Indien • Publicerad 14 januari 2020
Kashmir präglas av sina dramatiskt vackra berg. Men när det blir dåligt väder innebär det kuperade landskapet stor fara. Arkivbild från Babdemsjön i Srinagar.
Kashmir präglas av sina dramatiskt vackra berg. Men när det blir dåligt väder innebär det kuperade landskapet stor fara. Arkivbild från Babdemsjön i Srinagar.Foto: Dar Yasin/AP/TT
Det dåliga vädret drabbar flera länder.
Det dåliga vädret drabbar flera länder.Foto: TT

Regn- och snöoväder i Pakistan och flera grannländer har krävt sammanlagt över 100 liv den senaste tiden, enligt myndigheter.

Värst drabbat är den Pakistankontrollerade delen av Kashmir, där ett 60-tal människor dött under bara ett dygn, enligt regeringsföreträdare.

Annons

På andra sidan den omtvistade stilleståndslinjen, i indiskhållna Kashmir, anges dödssiffran till tio.

Området har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947. Både Indien och Pakistan gör anspråk på hela territoriet och tiotusentals människor har dödats i konflikter i gränsområdet.

I grannlandet Afghanistan har snöskred och regnutlösta jordskred bidragit till ett 40-tal dödsfall de senaste veckorna.

Och i västra Pakistan, i Baluchistan, har vädret tagit ett 20-tal liv.

Stora grupper boende på landsbygden är isolerade på grund av ovädren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons