Annons

Över 300 000 i upprop för Asap Rocky

Nöje • Publicerad 10 juli 2019
Hundratusentals personer har skrivit under ett upprop som kräver att svenska myndigheter släpper Asap Rocky på fri fot. Arkivbild.
Hundratusentals personer har skrivit under ett upprop som kräver att svenska myndigheter släpper Asap Rocky på fri fot. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/Invision/AP/TT

Inom loppet av ett dygn har drygt 330 000 personer skrivit under ett upprop på sajten change.org, med kravet att hiphopartisten Asap Rocky försätts på fri fot.

Uppropet riktar sig till svenska myndigheter. Skaparna av uppropet anser att artisten endast handlat i självförsvar, och därmed inte begått något brott.

Annons

Den världsberömda hiphopartisten sitter häktad i Sverige sedan den 5 juli, misstänkt på sannolika skäl för en misshandel i centrala Stockholm.

Uppropet, som i stadig takt närmar sig sitt mål på 500 000 underskrifter, skapades kort efter att den amerikanska nöjessajten TMZ publicerat en uppmärksammad artikel om hur Asap Rockys påstås ha det i svenskt häkte.

I artikeln skriver TMZ, som säger sig ha pratat med "källor med direkt kännedom", bland annat att Asap Rocky lever under inhumana förhållanden med oätbar mat, dåligt dricksvatten, cellgrannar som kastar avföring och att han tvingas sova på golvet.

Uppgifterna dementeras av Kriminalvården, som i ett mejl till TT skriver att alla intagna får tre mål mat om dagen samt bor i ett rum med ett skrivbord, en säng med madrass och en tv. Häktet är nyrenoverat, enligt myndigheten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons