Annons

Ovädret stoppar guldbron – fast i Medelhavet

Transport • Publicerad 10 februari 2020
Slussens nya huvudbro har tillverkats i Kina och är på väg till Stockholm. De senaste dagarnas hårda väder gör dock att bron blir minst en vecka försenad. Arkivbild.
Slussens nya huvudbro har tillverkats i Kina och är på väg till Stockholm. De senaste dagarnas hårda väder gör dock att bron blir minst en vecka försenad. Arkivbild.Foto: Skanska

Den guldfärgade bro som ska placeras över Slussen i Stockholm blir minst en vecka förenad på sin färd från Kina. Fartyget som fraktar bron har sedan mitten av förra veckan legat still i Medelhavet strax söder om Marbella, på grund av hårt väder vid Biscayabukten i Atlanten. Bron beräknas nu vara framme i Stockholm den 22 februari.

– Ingenting ska få äventyra det, så det känns tryggt att de ligger kvar och väntar in vädret, säger Eva Rosman, kommunikatör för nya Slussen.

Annons

Bron var tänkt att monteras mellan den 17 februari och den 1 mars, men förseningarna väntas ännu inte påverka arbetet nämnvärt. Kommer bron fram den 22 februari ligger man fortfarande inom tidsplanen för när Stadsgårdsleden i Stockholm ska stängas av för monteringen, säger Eva Rosman.

– Den kommer att stängas av på fredag kl 22, och det är mycket som måste göras innan bron över huvud taget monteras på plats. Det måste monteras ned lyktstolpar och staket. Det ska göras en massa förberedande arbete för att kunna ta emot bron, så det påverkas inte.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons