Annons

OS2026-STOCKHOLM: KD NÖJT, V ÄR EMOT

Publicerad 9 april 2019

Riksdagens kulturutskott, som ansvarar för idrottsfrågor, har informerats om regeringens stöd för ansökan om OS 2026.

Utskottets ordförande, Christer Nylander (L) vill avvakta med kommentarer. Men ledamoten Roland Utbult (KD) tycker att regeringens beslut är bra.

Annons

– Jag är väldigt glad och ser fram emot OS 2026 och Paralympics i Sverige. Nu har det lösts det här med garantier från staten när det gäller säkerhet och jag tycker att det nya tänket om hållbarhet är mycket bra. Jag är uppmuntrad av det här, säger Utbult till TT.

Vänsterpartiet motsätter sig dock ansökan.

– Vi har tagit beslut om att inte stödja ansökan den här gången, säger Vasiliki Tsouplaki, vice ordförande (V) i utskottet.

V befarar att ett OS kan bli en börda för berörda kommuner på grund av att hallar och arenor kan behöva renoveras, vilket i sin tur kan tränga undan byggande av bostäder och trissa upp byggpriser. Det kan också i förlängningen innebära högre hyror för föreningslivet, bedömer V.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons