Örebro räddade poäng i 94:e: "En styrka"

Knappt tio minuter återstod av ordinarie tid och IFK Göteborg hade 2–0 borta mot Örebro.
Men i den 94:e minuten var det kvitterat i superdramat på Behrn arena.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2019
Örebro kvitterade till 2–2 i slutet av det herrallsvenska mötet hemma mot IFK Göteborg.Foto: Conny Sillén/TT

Larsson som är örebroare från början hämtades inför säsongen hem från Hammarbys U21-lag där han öst in mål och succén har blivit total i ÖSK. Mot Göteborg gjorde 20-åringen sitt sjätte allsvenska mål i år.

– Vi styr matchbilden och har de stora målmöjligheterna, så jag tycker ändå att vi ska vinna den här matchen, säger Örebros målskytt Jake Larsson.

Flera klubbar ska ha visat intresse för Örebros jättetalang.

"Ingen stress"

– Det är såklart kul. Men rykten är bara rykten. Skulle det dyka upp något konkret får man ta det då.

– Jag har ingen stress med att lämna Örebro. Men skulle det dyka upp ett bra erbjudande och jag tycker att det känns rätt så är dörren öppen.

Det var annars två formstarka lag som ställdes mot varandra på måndagskvällen. ÖSK hade två raka vinster och hela 8–1 i målskillnad mot Falkenberg och Helsingborg. Medan Göteborg fortfarande är obesegrat efter uppehållet – senast Blåvitt förlorade var mot just ÖSK den 1 juni.

Örebro dominerade och hade de farligaste chanserna i första halvleken. Jake Larsson oroade gång på gång och hade några farliga lägen på sin kant. Larsson fick också ett mål bortdömt för offside.

Målfarlig Söder

Men på Göteborgs första riktiga målchans som kom efter 40 minuter placerade Robin Söder in första målet genom ett distinkt avsluta intill stolpen efter fint förarbete av Sargon Abraham.

Och efter en dryg timme skarvklackade Robin Söder påpassligt och elegant in 2–0 bakom målvakten Oscar Jansson efter en kontring. Söder har därmed gjort fyra mål de fyra senaste matcherna.

ÖSK hade sedan ett gyllene läge att kvittera då laget fick straff efter en duell mellan Martin Broberg och Kristopher Da Graca. Men när Broberg själv klev fram till punkten fick han hela foten under bollen och skickade den över ribban. Då trodde alla att det var över på Behrn arena. Men sen kom Örebros supervändning.

Efter 82 minuter reducerade Jake Larsson när han blev helt ren i den bortre delen av straffområdet.

– Bollen kommer ut till Yaser (Kasim) och han slår in den och så försöker jag bara hitta en yta där jag tror att bollen kommer dyka upp. Sen skjuter han den mot mig och så tar jag emot den och placerar den in i bortre. Det är inte svårare än så, säger Larsson.

Och i den 94:e minuten trodde alla att Örebros inhoppare Agon Mehmeti kvitterade på mållinjen efter en tilltrasslad i straffområdet. Men till sist tilldelades Kevin Wright målet officiellt då bollen ska ha hunnit in i mål innan Mehmeti var där och tryckte in den extra hårt.