Annons

Oppositionsledare gripen i Baku

Azerbajdzjan • Publicerad 12 november 2019
Vy över Baku, med stadens äldre delar i förgrunden. Arkivbild från 2017.
Vy över Baku, med stadens äldre delar i förgrunden. Arkivbild från 2017.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Åtminstone ett 20-tal personer har gripits vid protester i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Bland dem finns ledaren för ett av landets största oppositionspartier.

Polisen ingrep när människor samlades utanför stadshuset i Baku på tisdagen. Protesterna var tänkta att riktas mot kränkningar av medborgerliga rättigheter och inskränkningar av mötesfriheten.

Annons

Arif Gadjily, ledare för Jämlikhetspartiet (Müsavat), greps tillsammans med tio partikamrater, uppger en talesperson för partiet.

– Partikansliet har omringats av polis sedan i morse, säger talespersonen.

Demonstrationen sammanföll också med ett nationellt firande av 24-årsdagen av Azerbajdzjans grundlag.

För en knapp månad sedan greps en annan oppositionell partiledare vid andra protester i Baku. Den azeriske presidenten Ilham Aliyevs auktoritära styre kritiseras återkommande för förföljelse av oliktänkande, kontroll av landets medier och för att hålla tvivelaktiga val.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons