Annons

Öppna riksrättsförhör inleds nästa vecka

USA • Publicerad 6 november 2019
Demokraten Adam Schiff, ordförande i det amerikanska representanthusets underrättelseutskott. Arkivbild.
Demokraten Adam Schiff, ordförande i det amerikanska representanthusets underrättelseutskott. Arkivbild.Foto: J Scott Applewhite/AP/TT

De första öppna förhören i riksrättsutredningen av USA:s president Donald Trump hålls i kongressen i nästa vecka.

William Taylor, chargé d'affaires i Ukraina, ska höras på onsdag, enligt demokraten Adam Schiff, ordförande i representanthusets underrättelseutskott. Taylor har tidigare sagt att Trump villkorade en utbetalning av militärt bistånd till Ukraina med att president Volodymyr Zelenskyj skulle se till att en utredning inleddes med koppling till Trumps politiska motståndare, den demokratiska presidentaspiranten Joe Biden.

På fredag förhörs USA:s tidigare Ukrainaambassadör Marie Yovanovitch, som bland annat sagt att hon fick lämna sin post på grund av "falska anklagelser" som spridits av personer med band till Trump.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons