Annons

Operaprimadonnan Mirella Freni död

Musik • Publicerad 9 februari 2020
Mirella Freni tar ton tillsammans med Placido Domingo i Verdis "Otello" under ett uppträdande år 2004. Arkivbild.
Mirella Freni tar ton tillsammans med Placido Domingo i Verdis "Otello" under ett uppträdande år 2004. Arkivbild.Foto: Shizuo Kambayashi/AP/TT

Den italienska operasångerskan Mirella Freni har gått ur tiden.

Freni, som hyllades som en av de främsta uttolkarna av den klassiska italienska operatraditionen, dog vid 84 års ålder efter en längre tids sjukdom, skriver The New York Times.

Annons

Tidigt i karriären uppmärksammades hon för sina sångprestationer i operaklassiker som "Carmen", "Figaros bröllop" "Don Giovanni" och "Falstaff", och hon skulle sedan komma att göra rollen som Mimi i Puccinis "La bohème" till sin egen, ivrigt påhejad av regissören Franco Zeffirelli och den legendariske dirigenten Herbert von Karajan.

I mitten på 1960-talet debuterade Mirella Freni på The Metropolitan Opera i New York, och det var också där hon 50 år senare tog farväl från scenen vid 70 års ålder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons