Annons

Olin och Fröling i ny pjäs av Tommy Berggren

Nästa år har en ny teaterföreställning av Tommy Berggren premiär. Arbetsnamnet är "Två kvinnor/Resan" och på scenen möts för första gången Lena Olin och Ewa Fröling.
"Att få sammanföra dessa två vackra, intensiva och högt begåvade skådespelerskor känns lite teaterhistoriskt", säger Berggren.
Kultur • Publicerad 2 augusti 2019
Skådespelarna Ewa Fröling och Lena Olin intar teaterscenen tillsammans i en ny föreställning som är regisserad av Tommy Berggren. Pressbild.
Skådespelarna Ewa Fröling och Lena Olin intar teaterscenen tillsammans i en ny föreställning som är regisserad av Tommy Berggren. Pressbild.Foto: pressbild

Det hittills hemliga teaterprojektet beskrivs som en avskalad teaterföreställning med enbart Lena Olin och Ewa Fröling på scenen.

"Föreställningen kommer att handla om resan i våra liv! Ja, om att finnas till. Beträffande innehållet i föreställningen kommer det att ske nedslag i världsdramatiken. Dessa klassiska texter och scener kommer att vävas samman på scenen med Olins och Frölings egna liv och erfarenheter", säger Tommy Berggren i ett pressmeddelande till TT.

Sammanför Olin och Fröling

Annons

Lena Olin spelade en av huvudrollerna i "Vem är rädd för Virginia Woolf?", som Berggren regisserade på Kulturhuset Stadsteatern för två år sedan. Han uppger att han efter det fick mersmak för att samarbeta med henne.

Ewa Fröling och Tommy Berggren har tidigare spelat mot varandra i tv-filmen "En far" av Bo Widerberg från 1988, och i pjäsen "Maskeraden" i regi av Jan Bergman, 1992.

"Olin och Fröling och jag själv har längtat efter att få arbeta tillsammans, så det känns lovande! Att få sammanföra dessa två vackra, intensiva och högt begåvade skådespelerskor känns lite teaterhistoriskt. Vi får kanske se Lena Olin vara Hamlet och Ewa Fröling sjunga Hasse & Tage", säger Tommy Berggren.

Tillbaka i rampljuset

Den nya föreställningen tar Tommy Berggren, som snart fyller 82 år, tillbaka till rampljuset. 2017 gavs hans memoarer "Tommy" ut och samma år regisserade han "Vem är rädd för Virginia Woolf?".

Lena Olin syntes senast i tv-serien "Riviera" och är snart aktuell i Amazon-serien "The hunt" där hon ska spela mot Al Pacino. Ewa Fröling gjorde sin senaste filmroll i thrillern "Tommy" (2014) i regi av Tarik Saleh.

Var "Två kvinnor/Resan" ska sättas upp och exakt när den får premiär är ännu oklart, men man siktar på våren 2020.

Cecilia Burman/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons