Annons

Nystartad spelutvecklare gör "Bioshock"

Spel • Publicerad 11 december 2019
Ett nystartad spelutvecklare ska göra nästa del av "Bioshock". Bilden kommer från "Bioshock infinite" från 2013. Pressbild.
Ett nystartad spelutvecklare ska göra nästa del av "Bioshock". Bilden kommer från "Bioshock infinite" från 2013. Pressbild.Foto: 2K

Den nystartade spelutvecklaren Cloud Chamber kommer att skapa nästa del i "Bioshock"-serien, meddelar spelutgivaren 2K, som ligger bakom den nya studion.

Utvecklaren kommer att finnas vid två kontor, dels i Novato i Kalifornien i USA, dels i kanadensiska Montréal.

Annons

"Vi kan knappt bärga oss för att se var den här mäktliga berättelsen och ikoniska förstapersonsskjutaren spelmässigt tar vägen i framtiden", säger David Ismailer, ordförande för 2K, i ett pressmeddelande.

Cloud Chamber kommer att ledas av Kelley Gilmore. Hon är första kvinnan som är chef över en av 2K:s studio. Till sin hjälp har hon flera personer som var med och skapade "Bioshock"-serien.

"Bioshock"-serien innehåller tre spel vars första titel kom 2007. De två första spelen utspelar sig i undervattensstaden Rapture i ett fiktivt 1960-tal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons