Annons

Nya protester mot militärstyret i Sudan

Sudan • Publicerad 1 juli 2019
Demonstranter i Khartum i söndags.
Demonstranter i Khartum i söndags.Foto: Hussein Malla/AP/TT

Hundratals människor har samlats i Omdurman nära Sudans huvudstad Khartum för att protestera mot militärstyret i landet, dagen efter de senaste oroligheterna, då minst sju personer dödades i sammandrabbningar mellan demonstranter och poliser. Omdurman ligger på andra sidan Nilen från Khartum.

Demonstranterna skanderar "Ned med militärstyret" och har med sig liken av tre civilklädda unga män som hittades genomborrade av kulor nära Nilen tidigt på måndagsmorgonen. Det är oklart vem som dödade männen, men enligt vittnen dumpades de på platsen av en lastbil.

Söndagens protester i Khartum var de största sedan den 3 juni, då över hundra personer uppges ha dödats och i flera fall kastats i Nilen. Demonstranterna vill se en övergång till ett civilt styre sedan presidenten Omar al-Bashir avsattes i en statskupp den 11 april och en junta tog makten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons