Ny toppmatch av Lundqvists målvaktskollega

Ishockey • Publicerad 2 november 2019
Alexandar Georgiev stod för en stark insats mot Nashville.
Alexandar Georgiev stod för en stark insats mot Nashville.Foto: Mark Zaleski/AP/TT

Henrik Lundqvist fick stå åt sidan för andra matchen i rad när New York Rangers gästade Nashville i NHL-ishockeyn. Mellan stolparna befann sig i stället Alexandar Georgiev.

Den ryske målvakten agerade matchhjälte i torsdags när han räddade 29 skott i 4–1-segern mot Tampa Bay, och mot Nashville stal han showen på nytt. Med 32 räddningar såg han till att ordna två poäng åt Rangers som vann med 2–1.

På utespelarfronten saknades Mika Zibanejad som är fortsatt skadad. Men trots den svenske nyckelcenterns frånvaro tog Rangers offensiv kommandot.

Den unge tjecken Filip Chytil gjorde 1–0 i första perioden. En ledning som utökades tidigt i mittakten genom Ryan Strome, assisterad av Artemij Panarin och Jesper Fast.

Nashville, med fyra svenskar i truppen, reducerade tio minuter senare när Filip Forsbergs hårda passning styrdes in av Viktor Arvidsson.

Förlusten var Nashvilles andra raka efter att tidigare ha radat upp fyra segrar i rad.

Tidigare under dagen tog Edmonton sin tionde seger för säsongen när Pittsburgh besegrades med 2–1. Hjälte blev tyske poängkungen Leon Draisatil som avgjorde i förlängning.