Annons

Ny sprängning i Malmö – område utryms

Ännu en sprängning har inträffat i Malmö. Ingen person ska ha skadats.
Brott • Publicerad 1 november 2019
En dörr skadades vid en explosion vid Drottningtorget i Malmö på fredagskvällen.
En dörr skadades vid en explosion vid Drottningtorget i Malmö på fredagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 22.20-tiden som polisen fick flera samtal om en hög smäll vid Drottningtorget. Patruller skickades till platsen och kunde konstatera att en byggnad skadats. Enligt TT:s fotograf på platsen ska det röra sig om en portdörr.

Torget och ett område runt explosionsplatsen har spärrats av och utrymts. Boende i närheten uppmanas att stanna inomhus. Enligt polisen har ingen skadad person hittats.

Annons

– Vi väntar på nationella bombskyddet som ska se till att platsen är säker att arbeta på, eftersom vi aldrig kan vara säkra på att det inte ligger något odetonerat. Därefter ska kriminalteknikerna göra sin undersökning. Poliser på plats förhör eventuella vittnen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Sprängningen är den andra i Malmö inom samma dygn: Under natten mot fredagen inträffade i en sprängning i området Sofielund. Tre personer har anhållits för den sprängningen.

Polisen har tillsatt en kommission med uppdrag att samordna arbetet mot sprängningarna i regionen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons