Annons

Ny plan för järnvägen – ska gagna resenärer

Trafik • Publicerad 14 november 2019
Regeringen ska ge Trafikverket direktiv om en långsiktig underhållsplan för järnvägen. Arkivbild.
Regeringen ska ge Trafikverket direktiv om en långsiktig underhållsplan för järnvägen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Signalfel, växelfel och olyckor är några av orsakerna till tågförseningar. Nu beslutar regeringen att be Trafikverket upprätta en långsiktig plan för underhållet av den statliga järnvägen, rapporterar TV4 Nyheterna.

– Vi säger åt Trafikverket att ta fram en långsiktig underhållsplan tillsammans med tågoperatörerna och underhållsföretagen så att man ska veta när underhållsarbete ska göras framöver. Då skapar vi en förutsägbarhet som både gagnar resenärer och bolag som ska skicka gods på tåget, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TV4 Nyheterna.

Annons

Planen ska säkerställa god framförhållning, punktlighet och hög robusthet vid planering. Den ska också innehålla information om hur banarbeten prioriteras, planeras och om hur de påverkar järnvägstrafiken.

Underhållsplanen ska redovisas för regeringen senast i april nästa år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons