Annons

Ny miljonaffär för svenskägda Northstar

Ekonomi • Publicerad 8 april 2019
30|000-40|000 nyproducerade lastbilar per år ska utrustas med Northstarbatterier. Arkivbild.
30|000-40|000 nyproducerade lastbilar per år ska utrustas med Northstarbatterier. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Batteritillverkaren Northstar, ägt av det svenska riskkapitalbolaget Altor, har landat ett nytt avtal med lastbilstillverkaren Daimler om att förse samtliga Daimlerverkstäder i Europa, Afrika, Asien och Latinamerika med batteriövervakningssystemet ACE.

Northstar levererar sedan 2016 batterier till Daimler i USA. Detta samarbete har nu även inletts i Europa, vilket innebär att alla nyproducerade Mercedeslastbilar kommer att utrustas med Northstarbatterier försedda med ACE som gör att verkstäderna kan kontrollera batterierna trådlöst.

Annons

Inledningsvis kommer 30 000 till 40 000 nyproducerade lastbilar om året att utrustas med minst två batterier per lastbil, vilket väntas öka framöver.

TT har beräknat värdet på affären till minst 18 miljoner dollar (167 miljoner kronor) om året.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons