Annons

Nu kliver programledarna in i glasburen

Det har blivit dags för programledarna att kliva in i buren på Stora torget i Västerås för att leda årets "Musikhjälpen".
Musik • Publicerad 9 december 2019
Årets programledare är Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant. Arkivbild.
Årets programledare är Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant. Arkivbild.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

När Miriam Bryant snart kliver in i glasburen gör hon det för att sända 144 timmar "Musikhjälpen" i både radio och tv under temat "Sex är inte ett vapen", för att sätta fokus på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter världen över.

– Det är ju ett väldigt tungt ämne, som också är väldigt vikigt att belysa, så jag hoppas verkligen att vi lyckas engagera en så stor del av den svenska befolkningen som möjligt, säger Miriam Bryant, timmarna innan det är dags.

Annons

Väl inne i buren kommer hon att ratta maratonsändningen tillsammans med komikern och Instagram-kändisen Daniel Hallberg samt P3-profilen Farah Abadi.

Många besök

Bryant berättar att hon försökt vila sig i form.

– Jag har typ inte föreberett mig så mycket alls egentligen. Har fått höra från folk som gjort det tidigare att det ändå aldrig går som man tänkt. Jag har tränat, vilat, och undvikit att vara ute och härja, det är väl det, säger Bryant om föreberedelserna inför "Musikhjälpen".

Under veckan får trion besök av över 40 artister och andra kända gäster. Däribland artister som Zara Larsson och Benjamin Ingrosso, musikgrupper som First Aid Kit, Amason och Refused och komiker som Jonatan Unge, Johan Glans och Filip Dikmen.

Publiken kommer som vanligt också att kunna buda på olika kändisauktioner i stil med: "Ät Stockholms godaste kanelbullar med Benjamin Ingrosso".

Enligt Miriam Bryant har hon och de andra programledarna också några auktioner på gång.

– Vi kommer att ha en auktion där vinnaren får köra ett "Escape room" med oss alla tre. Det tycker jag man ska buda på. Och så blir det lite annat, säger Bryant.

Hoppas på rekord

Förra året samlades över 50 miljoner kronor in till kampanjen "För allas rätt att funka olika". Nu hoppas Miriam Bryant på mer.

– Det är väl det man är mest nervös för egentligen, hur mycket pengar vi kommer lyckas samla in. Det är ju ändå vi som har uppdraget att engagera så många som möjligt. Men jag hörde att rekordet var 70 miljoner eller något sånt, så jag hoppas att vi slår det, säger Bryant, som också har en uppmaning till alla lyssnare och tittare:

– Engagera er, önska låtar och säg åt alla kompisar att göra detsamma. Alla kan verkligen göra någonting. 50 kronor är kanske inte så mycket för oss, men kan göra sådan jävla stor skillnad och rädda andras liv, säger hon.

"Musikhjälpen" direktsänds dygnet runt i P3, på SVT Play och i "Musikhjälpens" app. Stora delar visas även i SVT2.

Filip Joelsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons