Annons

Norwegian säljer bolag i Argentina

Det krisdrabbade norska lågprisflygbolaget Norwegian har gjort upp om att sälja sitt argentinska dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA).
Köpare är konkurrenten Jetsmart Airlines, som medräknat NAA blir Argentinas tredje största inrikesflygbolag.
Ekonomi • Publicerad 4 december 2019
Norwegian säljer ett dotterbolag i Argentina. Arkivbild.
Norwegian säljer ett dotterbolag i Argentina. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Norwegians verksamhet i Argentina inleddes så sent som i oktober i fjol. Men redan nu motiverar koncernchef Geir Karlsen i ett pressmeddelande avyttringen som ett led i det förlusttyngda Norwegians försök att få upp lönsamheten.

Enligt Geir Karlsen har NAA:s lönsamhet pressats hårt i takt med att kostnaderna i dollar har ökat och intäkterna, som främst kommer i form av argentinska peso, har fallit i värde.

Annons

Jetsmart tar över NAA:s verksamhet omgående och flygningarna till åtta argentinska städer från Aeroparque-flygplatsen i Buenos Aires kommer att fortsätta. Jetsmart blir landets tredje största inrikesflygbolag med en marknadsandel på cirka tio procent, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Efter en infasningsperiod under det kommande halvåret tar Norwegian hem de tre Boeing 737-plan som just nu trafikerar NAA:s flyglinjer till Europa.

Försäljningen kommer enligt flygbolaget inte att påverka Norwegians linje mellan London och Buenos Aires.

Inget pris för Jetsmarts köp uppges.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons