Annons

Nordirland: Man inför rätta för journalistmord

Nordirland • Publicerad 12 februari 2020
Journalisten Lyra McKee, som sköts ihjäl i samband med sammandrabbningar i Londonderry i april i fjol. Arkivbild.
Journalisten Lyra McKee, som sköts ihjäl i samband med sammandrabbningar i Londonderry i april i fjol. Arkivbild.Foto: Jess Lowe /AFP/TT

Polisen i Nordirland anklagar en 52-årig man för mordet på journalisten Lyra McKee, som sköts ihjäl i samband med sammandrabbningar i Londonderry i april i fjol.

Mannen greps i tisdags och fördes till Belfast där han också anklagades för vapeninnehav och för att vara medlem i en förbjuden organisation.

Annons

Den 52-årige mannen kommer att ställas inför en häktningsdomstol i Londonderry på torsdagen, meddelar polisen i ett uttalande

Mannen är en av flera personer som utreds i samband med mordet på den 29-åriga journalisten.

"Jag har alltid sagt att flera individer var inblandade tillsammans med gärningsmannen den kvällen som Lyra blev skjuten", säger poliskommissarie Jason Murphy i ett uttalande.

McKee sköts i huvudet vid kravaller i Londonderry den 18 april. Gruppen Nya IRA har tagit på sig skulden för dödsskjutningen och bett om ursäkt. Gruppen har hävdat att skytten siktat på en polis.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons