Annons

Nomineringar klara till utskottsjobb

EU • Publicerad 3 juli 2019
De svenska EU-ledamöterna Alice Bah Kuhnke (MP) och Pär Holmgren (MP) tar en selfie under EU-parlamentets första samling i Strasbourg.
De svenska EU-ledamöterna Alice Bah Kuhnke (MP) och Pär Holmgren (MP) tar en selfie under EU-parlamentets första samling i Strasbourg.Foto: Fredrik Persson / TT

Parallellt med valet av ny talman avgör EU-parlamentet i dag också hur många ledamöter som ska sitta i de olika utskotten. Samtidigt väntas också de olika partigrupperna slutligt nominera vem som ska sitta var.

För svenska Miljöpartiets del kommer förra kulturministern Alice Bah Kuhnke att sitta i både jämställdhetsutskottet (Femm) och utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter (Libe). Tidigare tv-meteorologen Pär Holmgren tar i sin tur plats i miljö- och hälsoutskottet (Envi).

Utskottsarbetet är kärnan i EU-parlamentets arbete där ledamöterna detaljbehandlar de lagförslag som förs fram av EU-kommissionen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons