Nolla av Will när Tjecken vann Karjala

Ishockey • Publicerad 10 november 2019
Tjeckiens och Rögles målvakt Roman Will, här i aktion mot Sverige, höll nollan mot Ryssland när Tjeckien säkrade turneringssegern i Karjala. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Tjeckien tog tredje raka segern och säkrade slutsegern i Karjalaturneringen i Helsingfors efter 3–0 över Ryssland.

Röglemålvakten Roman Will, som tillsammans med Christopher Rifalk storspelat i SHL under hösten, fortsatte på inslagen väg.

Han höll nollan och räddade 32 skott mot Ryssland och släppte bara in ett mål på sina två spelade matcher i turneringen. Will vaktade också kassen i 3–1-segern över Sverige i Leksand i torsdags och slutade turneringen med en räddningsprocent på 98,15.

Jan Kovar gav tjeckerna ledningen i den första perioden och två mål i den sista perioden, i numerärt överläge genom Lukas Sedlak och i tom kasse genom Andrej Nestrasil, säkrade seger i både matchen och turneringen.

Tre Kronor ligger sist efter två raka förluster och en inspelad poäng, men seger över Finland senare i eftermiddag i ordinarie tid skulle göra att laget blir tvåa i turneringen.