Annons

Nio soldater dödade i infiltrationsattack

Afghanistan • Publicerad 14 december 2019
Nio afghanska armésoldater har dödats i en insiderattack i provinsen Ghazni sydväst om huvudstaden Kabul.
Nio afghanska armésoldater har dödats i en insiderattack i provinsen Ghazni sydväst om huvudstaden Kabul.Foto: 

Nio afghanska armésoldater har dödats i en insiderattack i provinsen Ghazni sydväst om huvudstaden Kabul. Enligt vad försvarsdepartementet skriver på Twitter dödades soldaterna sent på fredagskvällen av talibaner som infiltrerat arméförbandet och fanns i dess led.

Talibanerna hävdar att de tagit över en "fiendebas" och dödat tiotals motståndare. Försvarsdepartementet förnekar en uppgift från en medlem av Ghaznis provinsråd om att 23 soldater dödats.

Annons

Infiltrering har använts många gånger tidigare och är bara en av alla risker som regeringsstyrkorna och deras utländska allierade står inför i landet.

I juli dödade en afghansk soldat en inflytelserik afghansk överste i Ghazni, och i slutet av samma månad dödade en annan afghansk soldat två amerikanska militärer på en bas i Khandaharprovinsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons