Annons

Nio barn döda i afghansk minexplosion

Afghanistan • Publicerad 2 november 2019
Våldet i Afghanistan har nått nya rekordnivåer. På bilden minröjning i Kandaharprovinsen 2017. Arkivbild
Våldet i Afghanistan har nått nya rekordnivåer. På bilden minröjning i Kandaharprovinsen 2017. ArkivbildFoto: Allauddin Khan/AP/TT

Nio barn på väg till skolan i den afghanska provinsen Takhar dödades på lördagen i en minexplosion, rapporterar lokala myndigheter. Lördagen är en skoldag i Afghanistan.

– Det här området kontrolleras av talibaner och sedan säkerhetsstyrkor börjat genomföra attacker för att rensa det så har talibanerna placerat ut trampminor, säger polisens talesperson Khalil Asir.

Annons

Barnen, i åldrarna nio till tolv år, blev de senaste offren för det upptrappade våldet i landet. Enligt FN:s stödmission för Afghanistan, UNAMA, skadades eller dödades 4 313 civila mellan juli och september i år. Det är en ökning med 42 procent sedan 2018 och den högsta nivå som noterats sedan FN började föra statistik 2009.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons