Annons

Nilsson nobbar supersprinten i Östersund

Norska skidstjärnan Johannes Høsflot Klæbo hyllar supersprinten – som det här året växer till en internationell tour.
De svenska stjärnorna är inte lika positiva.
Stina Nilsson kommer inte ens att köra 100 metersloppet i Östersund – som hon gjort tidigare år.
Skidor • Publicerad 4 november 2019
Stina Nilsson under pressträffen i Stockholm.
Stina Nilsson under pressträffen i Stockholm.Foto: Fredrik Sandberg/TT

100 meter på skidor inne i städerna.

Är det rätt väg för skidsporten att gå för att höja underhållningsvärdet och locka större publik? Åsikterna om supersprinten, som i år växer till World Sprint Series – en internationell tour utan världscupstatus men med höga prissummor – delar skidvärlden.

Annons

Norrmannen Johannes Høsflot Klæbo tror att tävlingsformen är här för att stanna.

– Det råder det inget tvivel om. Jag tror på konceptet, och att det på sikt kan bli en bra grej. I början är det viktigt att profiler ställer upp så att det kan skruvas upp kring dem. Om jag har möjlighet ska jag absolut vara med, säger han till NTB.

"Inte prioritera"

Hans svenska konkurrenter är inte lika positiva.

– Det är ingenting jag kommer att prioritera, säger Stina Nilsson, som bekräftar att hon inte kommer till start i tävlingen på hemmaplan, trots att det låtit så på arrangören tidigare.

– Jag kommer inte att köra den i Östersund, säger Nilsson.

TT: Kan det ändå vara en väg för skidåkningen att gå?

– Jag vet faktiskt inte.

"Inte min grej"

Calle Halfvarsson delar inte heller Høsflot Klæbos entusiasm.

– Nej. Det är inte min grej, jag är alldeles för långsam och sedan tycker jag inte att det är så intressant heller, säger Halfvarsson, som inte tror att det är rätt väg för skidåkningen att ta.

– Jag kanske är gammalmodig med, men jag tycker inte att det är ett dugg intressant att titta på. 100 meter har vi i löpning och det är intressant, men jag tror inte att det är någon i Spanien som kommer att tycka att det är intressant att titta på 100 meter i skidor.

World Sprint Series inleds i Östersund den 9 november och kommer att arrangeras i ytterligare fem städer under säsongen.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons