Annons

Nilsson Lindelöf aktuell även som högerback

Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf kan bli aktuell som högerback i EM-kvalet mot Rumänien och Färöarna.
Det för att ha täckning bakom Mikael Lustig sedan Emil Krafth lämnat återbud.
Fotboll • Publicerad 6 november 2019
Förbundskaptenen Janne Anderssons reservplan: Victor Nilsson Lindelöf (mitten) kan bli aktuell som högerback om Mikael Lustig (till vänster) inte kan spela mot Rumänien i EM-kvalet. Arkivbild.
Förbundskaptenen Janne Anderssons reservplan: Victor Nilsson Lindelöf (mitten) kan bli aktuell som högerback om Mikael Lustig (till vänster) inte kan spela mot Rumänien i EM-kvalet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Samtidigt som han presenterade truppen till de återstående två kvalmatcherna – där landslaget säkrar EM-spel till sommaren vid seger mot Rumänien i Bukarest den 15 november – kom negativa rapporter från England.

Nilsson Lindelöf missar Manchester Uniteds Europa League-möte med Partizan Belgrad på Old Trafford. Försvararen har på nytt fått problem med ryggen.

"Smäll mot Chelsea"

Annons

– Han kommer inte att vara redo till i morgon, nej. Han fick en smäll mot Chelsea och han lyckades inte fullfölja matchen mot Bournemouth utan att få en reaktion, så han kommer att missa matchen i morgon, säger Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær enligt Manchester Evening News.

– Förhoppningsvis kan han spela i helgen (mot Brighton i ligan), men jag är inte säker, säger Solskjær.

Uppgifter som överraskar Janne Andersson.

– Jag pratade faktiskt med honom så sent som i går, och han känner sig starkare än någonsin. Däremot hade han problem med en tå i förra veckan. Han kan väl ha fått ont i ryggen i dag då, men totalt sett känner han sig i väldigt bra form så jag känner mig inte ett dugg orolig med Victor.

– Enligt egen utsago är han fysiskt bättre än någonsin.

Ska bli pappa

Emil Krafth har tackat nej till den här samlingen eftersom han ska bli pappa. Det är därför förbundskaptenen ser Nilsson Lindelöf som ett alternativ som högerback om Mikael Lustig inte kan spela.

– När jag ska ta ut den här truppen så tittar jag på alla positioner och ser att vi har en mittback som har spelat högerback i stora delar av sin karriär. Det blir naturligt. Jag har pratat med Victor så att han är med på det. Det är han absolut. Sedan hoppas vi att "Micke" (Lustig) är hel och frisk, säger Andersson.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons