Annons

Nicki Minaj ratar spelning i Saudiarabien

Musik • Publicerad 9 juli 2019
Nicki Minaj ställer in sin spelning i Saudiarabien.
Nicki Minaj ställer in sin spelning i Saudiarabien.Foto: Stuart C Wilson/AP/TT

Nicki Minaj meddelar att hon ställer in en planerad spelning i Saudiarabien nästa vecka. Anledningen är att hon vill visa sitt stöd för kvinnor och hbtq-personer.

"Efter att ha noga tänkt efter har jag bestämt mig för att inte genomföra min planerade konsert vid Jeddah World Fest. Samtidigt som jag inte vill något annat än att ta min show till fans i Saudiarabien har jag också läst på mer om frågorna, och jag tror att det är viktigt för mig att klargöra mitt stöd för kvinnors rättigheter, hbtq-rörelsen och yttrandefrihet", säger hon i ett uttalande.

Bokningen har tidigare väckt mycket kritik. Flera saudiska Twitteranvändare har lyft det paradoxala i att Nicki Minaj, med sina frispråkiga låttexter, ska framträda i landet, medan konsertens besökande kvinnor uppmanas bära den heltäckande dressen abaya.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons