Annons

Netanyahu kompromisslös om bosättningar

Israel • Publicerad 10 juli 2019
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu lovar att inga bosättningar ska avvecklas. Arkivbild.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu lovar att inga bosättningar ska avvecklas. Arkivbild.Foto: Ronen Zvulun/AP/TT

Under president Donald Trumps styre har USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad samt landets annektering av de syriska Golanhöjderna. Israeliska medier har spekulerat i om premiärminister Benjamin Netanyahu i gengäld skulle acceptera att avveckla bosättningar om det föreslås i Trumpregeringens kommande fredsplan. Spekulationer som Netanyahu på onsdagen satte punkt för.

– Vi kommer inte att tillåta avvecklingen av någon bosättning som en del av någon fredsplan, sade premiärministern under ett besök i bosättningen Revava på den av Israel sedan 1967 ockuperade Västbanken.

Annons

Netanyahu förklarade också att han inte gör någon åtskillnad mellan större eller mindre bosättningar.

– Varje sådan plats är enligt mitt perspektiv israelisk.

Efter valet den 9 april misslyckades Netanyahu att bilda regering. I september går Israel återigen till val och bosättarna är en viktig väljargrupp för Netanyahu och hans högerparti Likud.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons