Annons

Naturhistoriska inför "aktivitetsrum"

Kultur • Publicerad 11 februari 2020
I rummet "Labbet" ska Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm förklara forskning. Pressbild.
I rummet "Labbet" ska Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm förklara forskning. Pressbild.Foto: Martin Stenmark

Vad kan vi lära oss om björnbajs? Och varför är insekter viktiga? Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm bjuder in sina besökare att ta del av museets verksamhet i ett nytt aktivitetsrum. I "Labbet" ska besökarna kunna träffa forskare och experter, och få svar på frågor de inte ens visste att de hade.

"Våra samlingar är grunden i vår verksamhet och det är fantastiskt roligt att få öppna upp en verksamhet där vi kan bjuda in vår publik att möta experter och ta del av museet på ett nytt sätt", säger Bengt Staf, chef för lärandeavdelningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Förhoppningen är att man ska kunna öka allmänhetens förståelse för forskarnas arbete och dess samhällsnytta. Museets samlingar består av över 11 miljoner föremål, och tanken är att de ska ligga till grund för samtal om livets och jordens historia.

Labbet öppnar den 22 februari med sportlovsaktiviteter under vecka 9. Därefter kommer rummet att hålla öppet varje lördag för allmänheten, med aktiviteter för barn och vuxna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons