Annons

Tio civila döda i luftanfall i Syrien

Tio civila har dödats i luftanfall som regimen utfört i Idlib i Syrien, där sammandrabbningarna mellan regeringsstyrkor och beväpnade grupper förvärrats de senaste två dygnen, rapporterar SOHR.
15 civila skadades i anfallen.
Syrien • Publicerad 2 december 2019
Nästan 100 människor har mist livet i sammandrabbningar i Idlib.
Nästan 100 människor har mist livet i sammandrabbningar i Idlib.Foto: 

Luftanfallen träffade en marknad i staden Maaret al-Numan i Idlib, rapporterar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Organisationen hade kort dessförinnan uppgett att 96 människor dödats i strider mellan regimstyrkor och beväpnade grupper de senaste två dygnen.

Annons

Sammandrabbningarna som pågått sedan i lördags i utkanten av regionen Idlib är de mest dödliga sedan en vapenvila trädde i kraft i slutet av augusti, enligt SOHR.

"Striderna rasade i gryningen på måndagen på flera platser på landsbygden i sydöstra Idlib", skriver organisationen.

Enligt uppgifterna har 51 personer i regimstyrkorna dödats under 48 timmar samt 45 av deras motståndare, av dem 31 jihadister.

Runt tre miljoner människor bor i Idlib, många av dem flyktingar från kriget som har pågått i åtta år. En grupp med kopplingar till al-Qaida har kontroll över stora delar av regionen.

Fler än 370 000 människor har dödats i kriget i Syrien och miljoner människor har tvingats lämna sina hem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons