Annons

Nära 100 gravar skändade i Frankrike

Frankrike • Publicerad 3 november 2019
Mannen har erkänt att han vandaliserat gravar på en kyrkogård i västra Frankrike. Arkivbild.
Mannen har erkänt att han vandaliserat gravar på en kyrkogård i västra Frankrike. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 18-årig man i Frankrike har gripits misstänkt för att ha skändat uppemot 100 gravar i staden Cognac i västra Frankrike, rapporterar RTL.

Mannen erkänner att han vält gravstenar och förstört gravar med kristna symboler som krucifix och änglar. Den misstänkte säger att han tillbringade två nätter i rad på kyrkogården innan han genomförde dådet.

Annons

Händelsen inträffade i onsdags, bara dagar före den kristna högtiden Alla helgons dag som högtidlighålls för att minnas nära och kära som avlidit.

18-åringen säger i förhör att han är satanist, och att han tycker särskilt illa om katolicismen som är den största religiösa inriktningen i Frankrike, enligt källor inom rättsväsendet.

Mannen ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan han kan ställas inför rätta. Han beskrivs som arbetslös och hemmaboende hos sina föräldrar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons