Annons

Misstänkt robot slog ned på Cypern

Cypern • Publicerad 1 juli 2019
Den turkcypriotiske ledaren Mustafa Akinci tror att det kan röra sig om en robot avfyrad i Mellanöstern. Arkivbild.
Den turkcypriotiske ledaren Mustafa Akinci tror att det kan röra sig om en robot avfyrad i Mellanöstern. Arkivbild.Foto: Martial Trezzini/AP/TT

Ett föremål som uppges vara en rysk robot har slagit ned på Cypern, strax norr om huvudstaden Nicosia. Händelsen kopplas till militär aktivitet i Mellanöstern.

Boende i området ska under de tidiga morgontimmarna ha sett ett starkt ljussken på himlen, följt av tre kraftiga explosioner, enligt cypriotiska medier. Det var direkt i anslutning till händelsen oklart vad som faktiskt fallit ned från himlen, men turkcyprioternas utrikesminister hävdar nu att det rör sig om en rysk robot som exploderade innan den nådde marken.

Annons

Ingen har skadats.

Cypern ligger nära Syrien, som under natten mot måndag attackerades av israeliska robotar. Syriskt luftvärn sköt ned flera av robotarna, men några ska ha träffat sina mål med fyra döda och omkring 20 skadade som följd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons