Annons

"Motorsågsmassakern" görs om på nytt

Film • Publicerad 7 februari 2020
Den köttälskande skräckfilmsikonen Leatherface, här i "Motorsågsmassakern" från 1974, ska härja på nytt. Arkivbild.
Den köttälskande skräckfilmsikonen Leatherface, här i "Motorsågsmassakern" från 1974, ska härja på nytt. Arkivbild.Foto: Vortex Inc/TT

Den klassiska skräckfilmen "Motorsågsmassakern" ska än en gång filmas i ny tappning, skriver The Hollywood Reporter.

Berättelsen om en grupp intet ont anande vänner som har oturen nog att stöta ihop med en familj mordiska kannibaler blev stilbildande inom genren när den hade premiär 1974. I och med hemvideons spridning några år senare orsakade filmen global moralpanik. I Sverige blev den själva symbolen för det farliga underhållningsvåldet. Den totalförbjöds av svenska filmcensuren och fanns inte tillgänglig oklippt i Sverige förrän 2001.

Annons

"Motorsågsmassakern" har fått ett flertal uppföljare genom åren, senast 2013 med "Texas chainsaw". Tio år tidigare gjordes en så kallad remake som inte nådde samma populärkulturella genomslag som originalet.

Den nya filmen ska regisseras av det irländska brödraparet Andy och Ryan Tohill, som har filmen "The dig" på sitt cv.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons